Nu îți folosi inima pe post de pansament

Scriu din nou. A trecut ceva timp. Un articol pe săptămână înseamnă să alegi ce e mai bun. Cumva, printre altele, să găsești ceea ce inimile au nevoie. În urma unei conversații de azi, am ales acest subiect. 

Draga mea, inima ta nu a fost creată pentru a fi un pansament pe rana inimii unui băiat. 

Punct. 

Și nici invers. Dar nu scriu băieților. 

Nu știu unde te alfi acum, nu îți știu inima. Nu știu dacă e un băiat acolo ori nu. Dar știu ceva. Știu că avem noi tendința de a face pe doctorițele. De a fi ”preotul” care ascultă cum își plânge unul o fostă prietenă. Parcă ne place asta, cumva suntem îndrăgostite de dramă. Cumva credem că așa îl vom apropia de noi. Că ne simțim importante. 

Vezi-ți de treabă. 

Hai să nu facem o dramă din dramele băieților. 

Nu ești creată pentru a pansa răni, ci pentru a fi un vas plin de mir. 

Azi vorbeam cu un băiat și cumva îmi zice. Am apreciat sinceritate lui și dorința de a proteja.  ”Nu vreau ca din neatenția mea să rănesc o inimă.” Citiți cu atenție așa: ”Nu vreau, pentru că eu încă am o fată în inimă să rănesc o altă inimă de fată.”

Ăsta e adevărul. 

Da, nu cred că mai sunt băieți care nu au avut prietene. Și nu e bai ăsta. Dar e una când o fată face parte din trecutul trecut al unui băiat și e una când el încă se mai gândește la ea. Când încă se întreabă dacă e ori nu e ea. Ori pur și simplu știe că s-a încheiat, dar nu îi e vindecată inima. 

Să îți zic de ce nu e bine. Și nu îți zic că eu nu am tendința de a le lega răni, deși mor când vine un băiat și se plânge cât de rănit încă e. Dar îmi vine să încerc să îl vindec.

Nu e bine să vindeci tu rănile băiatului, deoarece relația aceea se fundamentează pe ceva greșit. Iar după ce va fi vindecat se va duce și temelia falsă. Tu vei vrea să tot îl vindeci, iar el fiind vindecat nu va mai avea nevoie de tine. Da, poate o să rămâneți împreună, dar în timp vei fi nefericită. El va fi nefericit. 

Nu știu să îți zic cât timp să treacă de la fosta relație. Nu se măsoară în timp. Se măsoară în răni pansate și vindecate de Dumnezeu. 

Un băiat nu ar trebui nici măcar să îți scrie pentru a te cunoaște dacă el nu e liber. Da, noi avem tendința de a lăsa de la noi. Că așa e vasul mai slab. Și nu zic că ei o fac cu răutate. Nu. Poate chiar te apreciază sincer. Dar dacă ar mai aștepta un pic pentru a fi cu totul liberi cred cu toată inima că relația voastră ar fi cu totul alta. S-ar porni diferit.

Acea relație s-ar porni nu ca o vindecare a unei inimi, ci ca o creștere a două inimi. 

Nu zic că sunt campioană în acest capitol. Nu sunt. Dar vreau să învățați voi și să învăț și eu împreună cu voi. 

Nu vă lăsați cucerite de un băiat care nu are inima în totalitate liberă de trecut. Nu vă uitați la cuceririle din trecut, ci uitați-vă la cât de liber de trecut e în prezent băiatul care vrea să vă cunoască. Că dacă e așa, voi sunteți cele care decideți cine vă rănește. 

Nu uitați că voi sunteți cele care alegeți pe cine lăsați să se apropie.

Da, băiatul nu ar trebui să se apropie de nu e liber în totalitate. Știu. Dar când știm cine suntem în Cristos vom avea înțelepciunea să fim mai mult decât niște pansamente care într-o zi trebuie aruncate ori în cel mai rău caz schimbate. 

Noi trebuie să avem înțelepciunea să fim niște vase pline de mir sparte la picioarele unui băiat care e liber în Cristos de tot trecutul său. 

O zi are faină vă doresc! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s