Ești o coroană regală în mâna lui Dumnezeu!

Dacă te-aș rugă să scrii pe o foaie de hârtie toate lucrurile care îți displac la tine și pe o altă pagină toate lucrurile pe care le vezi frumoase în tine, care pagină s-ar umple prima? 

Am încercat ieri să fa acest experiment. Am vrut să văd cum mă văd eu. În nici 10 minute am umplut două pagini cu imperfecțiunile mele. Poate tu nu ești așa. Poate în oglinda ta îți vezi doar puntele forte. Pentru celelalte, cele care ar umple romane cu cât de mici și imperfecte sunt, am un gând. 

Femeie, 

Ești viață. Ești pârâul care dă vitamine muntelui. Ești cea care printr-un zâmbet poate încălzi o cameră. Ești cea care printr-o privire poți stârni războaie. Ești mesagerul învierii. 

Ești salvată. Transformată. Ești un om nou. Tu nu ești ceea ce media spune că ești. Nu ești ceea ce spun băieții că ești. Nu ești ceea ce spun revistele de modă că ești. Nu ești nici măcar ceea ce spui tu că ești. 

Ești ceea ce spune Dumnezeu că ești. 

Și El spune că ești a Lui. 

Poate ești în pustietate acum. Nu te îngrijora. Poate nu Îi auzi glasul. Nu vezi răspuns la rugăciune. Nu îi simți prezența. Poate oamenii te-au marginalizat. Gândește-te la Agar. Izgonită, cu un fiu în brațe, aceasta se întâlnește cu Dumnezeu în ariditate. Are parte de cea mai intimă întâlnire a ei cu Dumnezeu exact în locul în care nu te-ai fi așteptat. Dumnezeu mereu e în control. 

Poate rugăciunea ta nu primește răspuns. Uită-te la Ana. La femeia care a avut o așa mare încredere în Dumnezeu încât a crezut că poate face ca pântecul ei să nască prunci, deși era imposibil din punct de vedere biologic. Poate crezi că ești imposibil de iubit. Prin Ana, Dumnezeu îți spune că la El nimic nu e imposibil. 

Nu ești doar o mașinărie de făcut copii. Nu ești doar o mașinărie industrială. Ești o coroană regală în mâna lui Dumnezeu. 

Poate că îți dorești din toată inima să fii iubită. Să ai parte de un cămin. Te uiți în jur și toate colegele tale sunt apreciate și plângi în sinea ta, plângi târziu în noapte. Gândește-te la Rut. A pierdut tot. În pierderea ei, a ales să îl urmeze pe Dumnezeu. Ascultarea face mai mult decât așteptarea în sine. Când îți vine acru să aștepți, ascultă de glasul Păstorului. Vezi ce îți spune El, vei fi binecuvântată. 

Ești femeie. 

E început de primăvară. 

Am o provocare. art-brown-paper-card-1872762

Citește următoarele cuvinte, apoi ia o foaie de hârtie și cere-I lui Dumnezeu să îți spună cum te vede El. Pune apoi acea foaie în Biblie, pe perete, în baie. Pune-o într-un loc în care să o poți vedea zilnic. 

Vei fi o superbă coroană în mâna lui Iahve. Vei deveni o coroană regală în palma Dumnezeului tău! Nu te vor mai numi «Cea abandonată»; și nu vor mai numi țara ta «Deșert»; ci te vor numi «Satisfacția Mea este în ea», iar țara ta va fi numită de ei «Măritată» – pentru că lui Iahve îi va plăcea de tine și țara ta va fi măritată

Isaia 62: 3-4

Cu drag, 

Doroteea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s