O fată care contează

Cum îți calculezi valoarea?

Te-ai gândit vreodată care este valoarea unui om?

Cumpărăm de toate, orice are un preț în secolul nostru. Poate, uneori, integritatea și principiile ni le lăsăm cumpărate.

Dar omul?

Cât valorează? O să ziceți poate că depinde cine este și ce face. Din ce familie provine și unde lucrează. Da, salariul exprimă ceva. Dar nu valoarea noastră, ci valoarea muncii pe care o facem, uneori nici măcar asta. E doar un preț care se schimbă, important este acest aspect doar dacă intrăm în discuții despre economie, dar despre asta cu altă ocazie.
Acum să vedem cum stai cu valoarea ta. Dacă poți fi cumpărată cu o sumă de bani și să renunți la tot ce e moral și drept doar de dragul de a avea și de a fi cineva poți spune că atât valorezi. Dacă poți fi impresionată de cadouri, atunci prin acestea vei putea fi cucerită.

Dacă te expui și te arunci în brațele internetului pentru a arăta lumii că și tu exiști și că ei trebuie să îți arate dacă ai sau nu valoare, atunci numărul like-urilor și a prietenilor de pe facebook vor fi valoarea ta.

Ne lăsăm atrase de bogăție, de cadouri, de aprecierile celorlalți. Poate ne măsurăm valoarea în funcție de celelalte fete. Compari ce ai tu și ce nu au altele și te mândrești. Te uiți la ce au altele le și la ce nu ai tu și plângi. Te privești în oglindă și în ciuda tuturor acestor lucruri, te simți fără valoare. Uneori îți e groază să te mai privești și te gândești că ar fi un câștig pentru cei din jur dacă nu ar trebui să te privească. Poate ai uitat cine ești de fapt și nu mai ai habar cum și unde să îți cauți feminitatea.

Să vedem. 
Nu e rău să îți dorești apreciere, nu e rău să îți dorești să fii frumoasă, să fii iubită și înconjurată de prieteni. Noi toate ne dorim aceste lucruri. Suntem femei și avem în noi un dar atât de frumos, pe care îl pierdem parcă tot mai mult. 
Noi suntem create de Dumnezeu, în Geneza 2:18 scrie de ce a fost făcută femeia:Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Suntem făcute pentru a fi un ajutor potrivit nu pentru a îngreuna viața bărbaților și pentru a-i conduce. Mai înainte, în Geneza 1:27, scrie:

 Poți să citești și să nu te minunezi? Cum? Tu, eu suntem create de un Dumnezeu atât de extraordinar și nu ne bucurăm? Știm dacă citim mai departe că omul a păcătuit și atunci și-a pierdut statutul de copil de Dumnezeu. Da, atunci putem spune că nu mai aveam valoare. Dacă ar fi fost după noi am fi rămas legați de păcat și ne-am fi plâns toată viața de durerea și de greutatea poverii de a fi despărțiți de Dumnezeu. Așa am fi gândit noi. Dar noi nu suntem Dumnezeu. Dumnezeu lucrează minunat, El nu ne-a uitat chiar dacă noi I-am întors spatele.

Ce spune El despre noi?

În Isaia 43:4 găsim: De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. În Romani 5:8 avem:Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. 
Toate aceste versete și multe altele ne arată că noi ne putem găsi valoarea doar în dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Și oare nu asta ne dorim cel mai mult? Dragoste.

Nu asta căutăm de dimineață până seara, să fim iubite să avem valoare în ochii cuiva. Ei, uite că avem. Avem valoare în ochii lui Dumnezeu și El nu este oricine. El este Creatorul nostru și Mântuitorul nostru. În dragostea Lui găsim eliberare de păcat, de îngrijorări și descurajare. El este un turn de scăpare pentru cei care aleargă la El și se odihnesc la umbra aripilor Lui. El ne spune că feminitatea nostră are valoare și nu din greșeală ne-a creat femei și bărbați. Tu ești ceea ce te-a creat Dumnezeu să fii , nu ce vrei tu. Nu ești o greșeală.

Și să fii femeie înseamnă să te încrezi în Domnul, să faci bine soțului tău, să îți crești copiii pentru împărăția lui Dumnezeu, să te îngrijești de cei neajutorați, să fii mai sensibilă și iubitoare față de cei din jur. Să fii femeie înseamnă să slujești, să plângi cu cei din jur, să încurajezi, să te rogi, să zidești, să muncești, să veghezi, să vorbești cu înțelepciune,să nu te temi, să acționezi. O femeie plăcută nu înșală și nu iese înaintea unui bărbat pentru a-l ademeni. O femeie plăcută așteaptă timpul lui Dumnezeu. Ai multe, multe de făcut. Nu mai sta să te plângi. Nu vei rezolva nimic. 

Lasă-te prinsă de dragostea lui Dumnezeu și cere-I să îți modeleze inima și caracterul pentru a fi ceea ce El te-a creat să fii. O femeie după voia Lui,  o femeie a cărei valoare se găsește ascunsă în dragoste Lui.

Cu drag, 

Estera Bora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s