Fetelor, băieții nu sunt servitorii noștri

O prietenă îmi povestea:

Era prima întâlnire. Am mers la Salad Box. Am crezut că el va plăti, dar când să plătim acolo a așteptat să îmi achit partea. M-am simțit umilită. De ce m-a invitat dacă nu și-a permis. M-a întrebat dacă vreau să mănânc ceva și ama ales acest local. Nu i-am spus nimic atunci. Am lăsat timpul să treacă. Când i-am mărturisit cât m-a rănit el mi-a spus că fiind student, banii abia îi ajungeau. Erau cam ultimii lui bani. El a fost rănit că nu a putut să plătească, eu am fost rănită că nu a plătit. Era să renunț la un om minunat, deoarece așa mi-a fost insuflat de societate. Acum ne pregătim de nuntă. 

Da, cred că tărie că un băiat nu trebuie să intre într-o relație, dacă încă părinții îi plătesc cele necesare. Dar de aici până la a avea așteptarea ca un băiat să meargă până la lună și înapoi pentru normele societății cred că e greșit. 

Știți de ce? 

Pentru că în căsnicie nu va fi așa. În căsnicie trebuie să lupte și fata și băiatul. Da, în mod normal băiatul trebuie să aducă suportul material, dar trăim într-o societate în care pentru a avea cele necesare e nevoie și ca soția să muncească. Da, cred că mai ales la începtul relației sau la începutul perioadei de curtare băiatul trebuie să depună un efort mai mare, dar când ai intrat într-o relație trebuie să lupți. Nu, dragostea nu este o luptă, dar e lucrul pentru care se merită să lupți. 

Că trebuie să alegi băiatul care te ascultă la orice oră. E drept. Doar că uneori mai are și zile proaste. Mai se simte rău. Mai are nevoie să fie singur. Mai are nevoie să iasă la un meci cu prietenii. Pentru că și noi avem nevoie să fim singure. Să ieșim la o prăjitură cu fetele. Să facem lucruri de fete. 

Trebuie să fim realiste. 

Dacă un băiat nu se ridică în picioare în momentul în care noi pocnim din degete nu înseamnă că nu e băiatul potrivit pentru noi. Nu. E băiatul nepotrivit când ne îndepărtează de Domnul și de familia noastră. 

Suntem chemate să îl slujim, să îl respectăm. Iar astea nu se învată după ce spui „da”. Ioi, nu. 

Singurul lucru care se schimbă după ce ai spus Da este că îți pierzi virginitatea și îți schimbi statutul. În rest, rămâi cu ceea ce ai clădit înainte de ziua nunții. 

Ține minte asta. 

Mofturi pune înainte de a spune ”da”, mofturi vom avea. 

Slujire pune, slujire vom avea. 

De ce ne gândim că băieții sunt obligați să ne dea flori de 8 martie? Cum ar fi dacă i-am surprinde noi cu un cadou prin care să le reamimtim cât sunt de speciali. 

Cred că într-o relație trebuie aplicat principiul: ”aruncă-ți pâinea pe ape și nu după multe vreme o vei găsi iarăși.” Dăruirea. Punerea dorințelor lui înaintea dorințelor noastre. 

Cred că trebuie să lucrăm un pic la inima noastră. Eu sunt egoistă de multe ori. Și ce e drept, mult m-a răsfățat tati. Nici nu am intrat bine în casă azi că a și mers să îmi încălzească mâncarea. Ce am scris mai sus am scris pentru mine. Dacă vă ajută și pe voi, mă bucur. 

Slujire înainte de toate. 

Cred că slujirea precede binecuvântarea. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s