Cum îți așterni în așteptare, așa vei culege în căsnicie

Da, harul există. Nu se poate contesta asta. Nu cred în ”un băiat a avut mai multe relații”= nu va avea o soție minunată. Sau invers. Nu. Și nu despre asta voi vorbi în articol. 

Da, cred cu tărie în a te păstra cât mai mult, fizic, psihic și emoțional pentru viitorul soț, dar uneori nu iese chiar cum vrem. Dar există pocăință și există har, iar noi nu ne pângărim doar pentre a se înmulți harul. 

Dar sunt unele lucruri pe care le vei avea în căsnicie, fie că nu ai avut vreo relație, fie ai avut vreo 10. 

  1. Caracterul 

Nu se poate să mergi în căsnicie cu un caracter și în relație să ai alt caracter. Apoi nu există așa ceva. Nici să vrei. Dacă înainte ai mințit, ai să minți și după. Dacă înainte te certai din orice, te vei certa și după. De te supărai dintr-o privire, așa vei face și după. Cred că ai prin ideea. Nu primim un caracter nou după ziua nunții. Nup. 

Așa că te întreb. Așa cum ești azi, cu bune și cu rele, crezi că e potrivit pentru un drum în noi? Acum poate poți să îi trântești mamei ușa în nas, dar pornirea aceea o vei avea și după căsnicie și soțul tău nu cred că va fi prea încântat de ea. 

2. Obiceiurile

Nu cred că există persoană mai dezordonată decât mine. Dacă există să îmi scrie un mesaj să îmi mai alin conștiința. Să revenim. Pe masa mea mereu vei găsi ce nu îți trebuie în acel moment și niciodată ce îți trebuie. Da, e undeva pe acolo. Așa e și în cazul hainelor. Ce voi spune, nu e spus cu mândrie. 

Pentru că la mine în sertare găsești de toate, ieri le-a pus mami în sac. Da, pe toate. Cu amenințarea: ”Dacă nu le sortezi, le pun găsești în curte.” Da, o să ziceți că ce maturitate e asta. Păi, la mine erau bine. Erau în sertar. Doar că atunci când am nevoie de ceva îmi ia vreo jumătate de oră să găsesc acel obiect. Credeți că în momentul în care voi spune ”da” voi deveni ordonată? Nici gând. Mă tot rog ca soțul meu să fie foarte ordonat, dar nu e prea corect să mă rog așa. Trebuie să muncesc acum pentru asta. 

Dacă o veți întreba pe bunica mea la ce mai am eu de lucrat, vă va spune: ”Învață să faci un blid de mâncare.” 

Nu știu în ce domenii ești tu mai deficitară. Fii sinceră cu tine. Dacă nu poți să faci asta, întreabă-ți părinții sau frații. O vor face cu bucurie. 

3. Relația cu Dumnezeu

Ne dorim un șot care are o relație puternică cu Dumnezeu, și e foarte bine. Dar dacă nu avem noi o relație cu Dumnezeu, tot ce vom reuși să facem va fi să îl tragem pe el în jos. Nu vei fi mai spirituală după ce te măriți. Nup. Ceea ce pui acum în inima ta, aia vei culege după ziua nunții. 

Memorezi versete săptămânal? Așa vei face și atunci. 

Ai o zi de post pe săptămână? O vei avea și atunci. 

Citești zilnic din Cuvânt? Așa vei citi și atunci. 

Dacă acum te uiți toată ziua la filme, cam asta vei face și după. Dacă acum vorbești cu 10 băieți, cam asta vei face și după. Da, poate nu la început, că atunci e mare dragostea, dar după ce trec fluturașii, vei dori ceva mai multă atenție, vei vrea să fii apreciată de mai mulți băieți. Nu spune că nu mă crezi. E un obicei pe care îl formezi acum, nu vei putea să te debarasezi de el într-o zi. 

Dacă ai probleme emoționale care te apasă, rezolvă-le înainte de a spune ”da”. Dacă nu ai cu cine să vorbești, poți să îmi scrii. Dar nu intra cu ele în căsnicie. Nu o fă. Va fi greu. Nu intra cu bagaje îmbâcsite în căsnicie. Va fi mult mai greu să scoți mirosul din ele după. 

Draga mea, cum îți așterni așteptarea, așa vei culege căsnicia. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s