Priviri încrucișate

     Printre miliardele de fețe de pe Pământ, mă ridic pe vârfuri și îmi las ochii să te caute. Cum voi ști că ești tu? Vei avea ceva prin care să te deosebesc de restul? O bucată din inima mea care să mă atragă spre tine? Vei  privi și tu peste ceilați oameni strigăndu-mi numele fără să ști cum mă cheamă? Ce vei face, cum va fi atunci când ne vom întâlni? Cum te voi recunoaște?

    Pare un joc care se repetă la nesfârșit până ce se oprește cu totul. Așteptarea sau căutarea ta pare  un maraton la care alerg fără să vreau, fără să mă opresc. Eu, un scop, restul băieților și tu. Care ar fi probabilitatea să mă îndrăgostesc din prima de băiatul potrivit. Și nici măcar nu știu ce înseamnă băiatul potrivit.

    Mi se spune să aștept, să mă bucur de așteptare și de perioada de „singurătate”. Eu sunt de acord și nu mă plâng. E bine acum, e liniște, e pace. E vorba despre când te voi întâlni. Mi-e fică că nu te voi recunoaște sau că te voi confunda. Mi-e frică că nu îți va plăceaa ce vei găsi și vei pleca. Și dacă vei pleca înseamnă că nu ești tu. Și acel tu poate fi oricine. Eu te aleg, sau tu mă alegi pe mine?

   Să ne oprim. M-am pierdut deja. Nu pot înțelege. De ce se îndrăgostesc oamenii? De ce aleg oamenii să se îndrăgostească? Sau nu fac asta? Se întâmplă ceva în interiorul lor care le dă peste cap gândirea și sentimentele, percepția despre lume și obiceiurile. Când te îndrăgostești faci multe lucruri pe care nu le-ai face altfel și nu ști de ce le faci și nici măcar nu te întrebi de ce le faci. Eu mă întreb, fiincă eu nu înțeleg. Nu m-am îndrăgostit. E peste puterile mele. Nu pot face față sentimentelor ce îți dezlipesc părți din tine și din cealaltă peroană și ei își construiesc o nouă identitate împreună. Nu va mai fi el sau ea, vor fi ei. Un pic din fiecare. După căsătorie vor fi una.

     Și vreau să înțeleg cum se degradează părți din ei pentru a forma un înterg. Un singur trup ce nu mai poate fi despărțit și nu trebuie despărțit. Aici vine iubirea. Îndrăgosteala leagă. Iubirea nu lasă să se dezlege. Nu știu ce se întâmplă când ne îndrăgostim. O să vă spun după ce o să se întâmple. Dar cred în iubire și ce poate face ea.

Dacă îndrăgosteala te face să fii cu capul în nori, departe de realitate, dragoste îți schimbă realitatea.

      Dragostea nu te ridică deasupra realității, dragostea îți schimbă realitatea. Pe a ta, pe a celor din jur. Și vorbesc de dragostea pură, de dragostea din Dumnezeu.

priviri

Sursa foto: Pinterest

Estera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s