Fiecare ”Da” pe care îl rostește o fată

Primul ”Da”

L-am spus demult. Înainte să te cunosc. Înainte să știu cine ești și când ai să vii. L-am zis prin credință. L-am zis ca o punere deoparte. Aveam de ales între a te aștepta pe tine și a-mi bate capul cu me

woman holding bouquet of flowers
Fotografie de Natasha Fernandez pe Pexels.com

tode de tot felul de a te găsi prin alte inimi. Nu am ales calea cea ușoară uneori. Îmi venea să renunț. Dar am ales să aștept în continuare. Am ales să îți spun acel ”da” fără să te cunosc. Prostie pentru unii, izvor de viață pentru mine. Nu sunt și nu am fost perfectă. Uneori acel ”da” nu părea să se vadă. Uneori forțam nota ba printr-o conversație în plină noapte, ba printr-o iluzie făcută de mâna mea. Dar am continuat. 

Al doilea „Da” 

Când mi-ai cerut prietenia. Să accept să mă cunoști mai bine? Mare lucru. Mi-a fost frică să renunț la primul meu ”Da”. Prea frică. Și uneori aveam impresia că era mai bine să dau înapoi. Dar tu ai știut ce vrei. Și ai avut răbdare. Și așa, zi după zi, am transformat primul ”da” în ”da, sunt prietena ta.” Multă rugăciune a fost în spate. Și parcă simțeam zi după zi cum rugăciunile rostite în perioada în care nu te cunoașteam dădeau rezultate. Și am început să mă bucur. 

Al treilea ”da” 

L-ai rostit cu un nod în gât. Emoții. Acum era timpul pentru un nou rol. Cercul s-a făcut mai mic și trebuia să aleg ce vreau în continuare. Și te-am ales. Pe tine. Un nou ”da” și o nouă aventură. 

Al patrulea ”da” 

Ziua cea mare. Sunt îmbrăcată în alb. Parcă văd niște lacrimi în ochii tăi. Îți vine să zici că lupta ta s-a încheiat. Eh, dragule. Abia acum începe. Acum începe șlefuirea. Azi sunt frumoasă și îți vine să mă mănânci, azi sunt toată un zâmbet și nu te contrazic. Dar… 

Al cincilea ”da”

… basmul zilei se creapă și vine alegerea zilnică. Acea alegere e parcă cea mai grea. Sunt zile în care ți-aș spune nu, dar știu ce am promis. Și așa e povestea acestui ”da”. Da și când respirația miroase a ceapă, da și când se mai depun kilograme, da și când sunt cea mai groaznică variantă a mea. 

 

Ne dorim tare mult al doilea da, și pe al patrulea, dar primul și al cincilea mai scârțâie. Dacă nu știm să trăim primul da, cu greu îl vom alege zilnic pe al cincilea. Pe cel care ține de alegere și nu de sentiment, de floricele și de magie. 

Acel DA al așteptării face bine. Te provoc să îl trăiești din plin. Zi după zi. Nu renunța. Dumnezeu chiar binecuvintează. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s