Advent 9: Inimă, pentru ce te îngrijorezi?

Ai simțit vreodată că viitorul sună atât de gol încât să ai un atac de panică?

Aveam obiceiul să privesc viitorul cu lacrimi în ochi și să plâng până rămâneam fără aer. Erau zile în care pur și simplu făceam fiecare lucru în umbra fricii. Dacă merg acolo și spun acel lucru, cum voi fi văzută?

Dacă îmi iau aceste haine pe mine, oare voi fi luată peste picior?

Ai ieșit vreodată din casă îngrozită de ce vor zice băieții despre tine? Bine, îngrozită poate e mult spus. Dar să ai teama aia că nu ești suficient de bună, suficient de la modă, suficient de frumoasă. 

Eu le-am bifat toate. Cu vârf și îndesat. Dar cred că cea mai plină de îngrijorare perioada a mea a fost când am rămas fără loc de muncă. După doi ani lucrați să ajung să cer bani de la ai mei nu a fost cel mai ușor lucru. Mi s-a promis un loc de muncă, dar a fost aleasă o persoană din motive atât de vagi, încât am plâns în plină Timișoara cu lacrimi cât mine de mari. Nu aveam nici cea mai vagă idee de ceea ce voi face. Și din senin, fără să caut, prin Fivi, Dumnezeu îmi trimite un loc de muncă. Când m-am întors în țară, Dumnezeu avea pregătit pentru mine un alt loc de muncă.

Cum se poate una ca asta? (traducere BVA)

 

Priviți cu atenție la crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; și totuși, vă spun că nici Solomon în toată gloria lui, nu a avut haine atât de frumoase ca ale lor.28 Deci dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba care astăzi este pe câmp, iar mâine va fi aruncată (să ardă) în cuptor, cu atât mai mult vă va asigura El și vouă îmbrăcămintea de care aveți nevoie!29 Să nu vă încărcați mintea cu gânduri despre ce veți mânca sau ce veți bea.30 Aceasta este practica celorlalte națiuni. Iar Tatăl vostru vă cunoaște nevoile.

WOW, să nu îți încarci mintea. Ador traducerea BVA. Avem noi darul să punem tot felul de lucruri în mintea noastră, când colo Dumnezeu ne spune așa de clar că EL poartă de grijă.

Inimă, pentru ce te îngrijorezi când cel care a îmbrăcat crinii îți poartă de grijă? 

Nu te uita la ziua de mâine, nu te mai zbate la gândul unui băiat. Nu te mai gândi dacă vei avea cu ce să îți plătești internatul, nu te mai gândi dacă vei putea ajunge la nunta prietenei tale, nu te mai îngrijora cu privire la job, nu te mai gândi că nu vei avea o rochie nouă de Crăciun sau alt motiv al inimii tale.

Nu.

Gândul tău să fie următorul.

Fiți preocupați cu prioritate de Regatul lui Dumnezeu; și toate aceste lucruri vi se vor oferi suplimentar. Luca 12: 31

Fii preocupată de Cer și Cel care domnește în Cer se va îngriji să îți fie bine. 

Uită-te în urmă și El vei vedea mâna Lui la lucru. 

Singura dată când ne este îngăduit să privim în urmă e când vine vorba de a vedea modul în care ne-a binecuvântat Dumnezeu în trecut ca să primim curaj pentru ziua de azi. Pentru a crede că El este același Dumenezeu care poate face minuni și astăzi. 

Știai că a apărut nou număr al revistei Inimă de prințesă? Poate fi comandat de aici:  

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s