Advent 12: Nu te ingrijora

Aveam o altă tematică pentru azi. Luca 12. Dar recitind pasajul în traducerea BVA, am zis că aș vrea să vorbim despre îngrijorare. 

Al meu a venit acasă de la muncă cu o bucată de fier în deget. Merge la medic în sat, nu, că trebuie să meargă la urgențe, deoarece trebuie făcut film. Și mergem la urgențe. Facem film. Medicul de gardă, unul dintre cei mai buni, îl trimite la chirurgie plastică la Oradea. Motivul? Unul simplu: ”Dacă mișc un pic bucata de metal greșit, îi pot paraliza degetul.” Ieșim amândoi pe poarta spitalului cu niște fețe lungi. Mi-am ținut lacrimile până acasă, deoarece trebuia să conduc. 

Toată noaptea am stat într-o frică de nu am putut să dorm. Să existe o șansă mare să își piardă degetul nu prea dă bine în prima lună de căsătorie. Parcă nu așa trebuia să arate luna de miere. Mă rog pentru el în timp ce doarme. 

Nu am putut merge cu el a doua zi, Mă simțeam neputincioasă. Am rugat două persoane apropiate să se roage pentru el. Ai mei s-au rugat. Atât era tot ce pot să fac. Și poate părea puțin. Dar în acele momente era tot ce se poatea face pentru el. 

Ce am învățat din această încercare? 

Că suntem în mâna Lui. Așa cum ești și tu. 

Habar nu am prin ce treci, ce poveri te apasă. Dar știu că El e acolo. El e lângă tine. 

Vreau să îți las un pasaj din Luca 12. E o altă traducere. Una mai clară. Și te rog să o citești cu voce tare. 

24Priviți cu atenție la corbi: ei nu seamănă, nu au campanii de strângere a recoltei, nu au nici depozit de cereale și nici grânar; și totuși Dumnezeu le asigură hrana! Dar voi sunteți mult mai valoroși decât păsările!25Apoi, chiar dacă vă îngrijorați, care dintre voi ar reuși astfel să își lungească viața cu un cot?26Deci dacă îngrijorându-vă, nu puteți face nici cel mai mic lucru, ce rezolvați când vă neliniștiți cu privire la celelalte?

Așa de mult mi-a plăcut traducerea: ”nu au nici depozit de cereale și nici grânar.” Wow, cu alte cuvinte pe ei nu îi interesează să știe cum le va fi ziua de mâine. Eu știu una și bună: ”Dumnezeu va purta de grijă.” 

Dar  noi? 

Mesajul Crăcinului este ”Emanuel”- Dumnezeu este cu noi. 

Da, El este cu tine când nu înțelegi. 

El este cu tine când ai luat un examen. 

El este cu tine când nu înțelegi. 

Îngrijorarea de cele mai multe ori duce îmbolnăvire.

Psihică, emoțională și fizică.

În perioadele în care uit acest adevăr, îngrijorarea o resimte și trupul meu. De la dureri de cap la stări de greață. Erau zile în care eram atât de îngrijorată cu privire la muncă de la grădiniță în care nu puteam să cobor din mașină fără stări de greață. În momentul în care m-am rugat și am început să vorbesc cu Dumnezeu despre asta inima mea s-a liniștit, perspectiva mea s-a schimbat.

Cred că în momentul în care învățăm să ne încredem în Dumnezeu multe dureri fizice zilnice, se vor vindeca. 

 

2 gânduri despre „Advent 12: Nu te ingrijora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s