O viață trăită din belșug

          IMG-20200101-WA0068    Când nu reușești să faci ce ți-ai propus, nu te simți prea bine, nu? Când nu îți găseți un loc al tău, în care să te potrivești și în care să vezi că ai un scop, când poate ai picat un examen la care ai învățat sau ai luat o notă prea mică, când toate visele par prea departe de realitate, simți că totul nu are rost. Simți că viața ta e goală.

         Poate e un început cam trist, dar avem momente în care simțim și credem aceste lucruri.  Aceste minciuni. E normal să nu realizezi nimic dacă tu mereu te gândești că nu poți face nimic, nu sunt bună de nimic. La ceea ce te gândești azi și mâine, vei ajunge într-o zi. Mintea noastră e o comoară sau un dușman. Ne poate ajuta sau ne poate sta în cale. Nu spun să stai în fiecare dimineață în oglindă și să repeți lucruri frumoase despre tine. Nu! Nu tu sau ceva discurs motivațional îți va rezolva problemele, ci Dumnezeu.

            Când vin gânduri care vă dărâmă, spuneți stop. Da, poate sunt adevărate, poate ai făcut ceva greșit, poate nu ești cea mai deșteaptă sau frumoasă sau talentată sau orice alt gând pe care îl ai. Poate tot e adevărat, dar soluția nu e să te plângi, de ceea ce nu ești. Soluția este să știi cine este Dumnezeu.

Mai jos vreau să dau patru versete care pe mine mă ajută să resping gândurile de deznădejde, și să învăț să îl slujesc pe Dumnezeu în orice împrejurare.

În Ioan 3:30 Ioan Botezătorul spunea „Trebuie ca El să crească și eu să mă micșorez. ” Scopul meu în viață, mai presus de orice, este să îl sujesc pe Dumnezeu și să îl fac pe El cunoscut. Eu nu trebuie să ies în evidență, El trebuie să se vadă în cuvintele mele, în faptele și în atitudinea mea.

Coloseni 3:1-2 „Dacă, deci, aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ”. Viața e mai mult decât ceea ce se întâmplă aici jos. Noi suntem chemați  să trăim gândindu-ne la cer, la veșnicie, la Isus. Dacă vom privi țintă la El atunci vom avea biruință asupra lucrurilor de aici care încearcă să ne amăgească. Tot în acest capitol în versetul 23 scrie:  „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” După ce ne-am fixat privirea spre Exemplul nostru de trăire trebuie să acționăm și nu oricum, ci cu pasiune și curaj. Cu bucurie ca pentru Cel care ne-a iubit. cum ar fi atunci când mergi la lucru sau la școală să îți faci treaba ca și cum șeful sau profesorul Tău ar fi Dumnezeu? Ai avea alt randament, nu?

Și ultimul verset este din Ioan 10:10Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” Gândurile rele ne fură bucuria și viața. Isus ne dă viață din belșug. Ce bucurie mai mare poți avea decât să știi că pentru tine Dumnezeu Și-a dat Propriul Fiu să moară și prin jertfa Lui tu să poți fi iertat de toate, toate păcatele? Prin  credința în El și în moartea și învierea Lui ești chemat la o viață nouă în care El e îți dă putere să trăieși din plin. Ești copil de Dumnezeu, ești iubit și prețios. Merită să trăiești această viață cu El, prin El și pentru El.

IMG-20200101-WA0018

 

                                                                                                                                       Estera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s